Black-eyed Angels Swam With Me

I et land som ikke lenger fins, bodde en mann og en kvinne i samme hus.

Kvinnen het Safis, og var en kvinne av den sorten som - helt naturlig - våknet tidlig hver morgen for å kunne se kjærlig på sin mann mens han sov.

Mannen het Cevis, og var en mann av den sorten som la seg sent for å kunne hviske ømme ting i øret til sin partner etter at hun hadde sovnet.

Safis og Cevis levde et godt liv, i verken nød eller luksus, og hver dag gikk de ut i markene ved huset og plukket Hjertefrukt av små busker som vokste ved elven. Disse fruktene samlet de hver dag i en stor bolle midt i huset, og for hver dag de våknet, levde og sovnet sammen vokste haugen i bollen seg større og større.

En dag reiste Safis ut for å finne noe hun trengte, og tok med seg sin halvpart av Hjertefruktene fra bollen.

Og Hjertefruktene, som hadde vært så mange, i en haug som hadde vært så stor, var plutselig veldig få. Cevis gikk ut for å plukke flere, men siden han bare var En, og ikke hadde noen til å holde ham med selskap, klarte han ikke å plukke mer enn såvidt halvparten av det de før hadde høstet på en dag.

Tiden gikk, og Safis var fortsatt borte. Cevis gikk fortsatt ut for å høste Hjertefrukter, men kom hjem med færre og færre for hver dag som gikk; det lå liten glede i å plukke dem, ei heller å spise dem, og han gjorde det mest fordi det minte ham om henne, og om hvordan de hadde levd. Han gikk tidlig til sengs, men sov ikke, for det var ingen ører som kunne høre ham hviske.

Etter å ha høstet Hjertefrukter alene i en stund gikk det opp for Cevis at Safis ikke kom til å vende tilbake. Det falt ham tungt om hjertet, og han klarte ikke lenger å samle Hjertefrukt, og klarte heller ikke spise dem, og ble bare trist til sinns av å se på bollen på bordet. Til slutt pakket han all Hjertefrukten han hadde og sendte det til Safis, med en rull der det sto: "Hjertefrukten gir meg ingen glede uten deg. Ta dette, og gjør med det som du synes best. Jeg har en hunger som Hjertefrukt ikke lenger kan stille, og jeg kan ikke lenger gå sulten".

Om Cevis noen gang ble mett vites ikke, men etter å ha spist Hjertefrukt så lenge, smaker alt annet som aske.

Hva Safis gjorde med Hjertefrukten vites heller ikke, men Hjertefrukt er som all annen frukt, og varer ikke evig.







"Lykke er ikke å ha alt, det er å ha noe å lengte etter".
...det vil ikke dermed si at "Lykke er å lengte etter alt, men ikke ha noe."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar